Dakkapel

Transformeer je donkere zolder in een praktische lichte ruimte.

Een dakkapel is een eenvoudige manier om meer ruimte te creeeren in je woning. De schuine kappen die op veel huizen staan zorgen voor donkere zolderruimtes waarin de ruimte niet optimaal benut kan worden. Door het plaatsen van een dakkapel vergroot je de ruimte, waardoor er wel een volwaardige kamer gerealiseerd kan worden. De donkere ruimte veranderd door de grote ramen in een lichte ruimte die bovendien veel beter geventileerd kan worden. Een ideale plek dus voor een mooie slaapkamer, kantoor of hobbykamer en dat tegen relatief lage kosten.


Vele soorten

Dakkapellen zijn te verkrijgen in vele soorten en maten van standaard kant- en klare exemplaren tot maatwerk. Met maatwerk kan echt een stijlvolle dakkapel worden gerealiseerd, die perfect aansluit bij de rest van de woning. Uiteraard kunnen de kozijnen naar wens worden gekozen, want deze maken de uitstraling van de dakkapel compleet. Of je nu voorkeur hebt voor hout, aluminium of kunststof. Lees op onze kozijnen pagina meer over de verschillende soorten kozijnen.

dakkapel afbeelding 1

dakkapel afbeelding 2

Vergunning

Vergunning

Voor het plaatsen van een dakkapel kan een bouwvergunning benodigd zijn, maar veelal kan er ook zonder vergunning gebouwd worden. Dit verschilt per gemeente en kan simpel worden nagevraagd. Over het algemeen is het echter zo dat wanneer je aan de volgende eisen voldoet je zonder vergunning kunt bouwen:

  • De dakkapel moet op een bestaande woning gerealiseerd worden. Een dakkapel toevoegen tijdens de bouw van een woning kan dus niet.
  • De dakkapel moet een plat dak hebben.
  • De dakkapel bevindt zich niet aan de straatzijde van de woning, maar aan de achter- of zijkant.
  • De maximale hoogte bedraagt 1,5 meter.
  • Het gebouw waarop de dakkapel geplaatst moet worden betreft geen tijdelijke woning of een monumentaal pand.

Dit zijn over het algemeen de voorwaarden waarbinnen zonder vergunning gebouwd kan worden, maar let op, vraag het altijd na bij je gemeente. Ben je op zoek naar een grotere dakkapel of een kapel die op andere wijze niet aan de voorwaarden voldoet dan valt deze onder de licht vergunningplichtige bouwwerken. Wij begeleiden je graag bij het aanvragen van deze vergunning.

© 2020 Timmerbedrijf Van Ankeren BV.