Aanbouwen

Heerlijke extra ruimte in je bestaande woning.

Wanneer je op zoek bent naar wat extra ruimte, maar een verhuizing in deze tijd niet ziet zitten, dan kan een aanbouw wellicht een mooie oplossing vormen. Een paar meter extra kan een groot verschil maken, maar door toevoeging van bijvoorbeeld openslaande deuren of een glazen dak kan er ook een zee van licht gecreëerd worden, waarmee de kamer nog groter lijkt. Bovendien wordt door het veel glas wat vaak in een aanbouw gebruikt wordt de binnenruimte veel meer met buiten verbonden. De tuin en het interieur worden bijna 1.


Verfraaiing van de woning

Een aanbouw moet in onze ogen ook meer zijn dan een simpel blok met wat extra ruimte binnen. Nee, de aanbouw moet een verfraaing van de woning vormen, van zowel binnen als buiten. Een fraaie gevelopzet, veel glas en mooie kozijnen geven de aanbouw een frisse en luxe uitstraling.

aanbouw afbeelding 1

aanbouw afbeelding 2

Wij denken graag mee

Heb je plannen voor een aanbouw, of misschien zelfs al een idee of schets. Kom in dit stadium vast bij ons aan tafel. Wij kunnen meedenken over de ruimte, de lichtinval, natuurlijk de bouwkundige eigenschappen en uiteraard de prijs. Denk bij een aanbouw bijvoorbeeld nooit te klein. Een meter of anderhalf levert binnen al niet veel extra ruimte op, maar scheelt in prijs ook relatief weinig met bijvoorbeeld een aanbouw van drie meter. Dat komt doordat het grootste deel van de kosten voor beide noodzakelijk zijn. Zoals het plaatsen van de nieuwe pui en het slopen van de oude gevel.


Waar moet ik aan denken

Een aanbouw plaatsen is een forse verbouwing. Er moet een fundering worden gestort, wanden en dak moeten worden opgetrokken en de bestaande gevel moet worden gesloopt. Het is dan ook belangrijk dat je van te voren goed nadenkt over je wensen en eisen. Hoeveel ruimte wil je graag extra creeeren, of juist hoeveel tuin wil je overhouden? Zou je misschien een dakterras boven op de aanbouw willen realiseren en moet het dak dus beloopbaar zijn? Op deze manier kunnen we gezamenlijk naar de beste oplossing kijken, zodat je er vervolgens jaren van kunt genieten.
Bouwvergunning
Denk er ook aan dat er voor een aanbouw wel eens een bouwvergunning noodzakelijk zou kunnen zijn, zeker wanneer deze zich aan de straat- of zichtzijde bevindt, of wanneer deze dieper moet worden dan 2,5 meter. Uiteraard kunnen wij je hier verder over informeren en waar nodig ondersteunen bij de aanvraag.

aanbouw afbeelding 3

© 2020 Timmerbedrijf Van Ankeren BV.