Energie besparen

Je stookkosten te hoog? Met onze voordelige maatregelen ben je goed bezig voor het milieu maar ook voor je eigen portemonnee

Begin direct met besparen

Elektrische auto's, groene stroom en co2 neutrale kantoorpanden. Eigenlijk vreemd dat heel veel van de Nederlandse woningen allesbehalve groen of energiezuinig zijn. Terwijl er vaak met een aantal simpele ingrepen veel winst te behalen is. Als bedrijf gevestigd aan de prachtige Nieuwkoopse plassen dragen wij graag een extra steentje bij aan het behoud van het milieu.


Slechte isolatie

Het is ongelooflijk maar waar. Nog steeds is in bijna 1/3 van de Nederlandse woningen enkel glas te vinden. Enkel glas geleid de warmte vanuit uw woning door naar buiten en heeft bovendien vaak vervelende condensvorming als bijzaak. Tel daarbij op dat in veel van deze woningen geen dakisolatie aanwezig is, een oude ketel en kozijnen en puien met kieren en lekken. Het zal dan ook duidelijk zijn dat ondanks dat we tegenwoordig goed geisoleerde woningen bouwen er via deze woningen nog ontzettend veel energie verloren gaat.

energie besparen

Ons Energiebespaarpakket

Met ons energiebespaarpakket richten wij ons voornamelijk op de isolatie van je woning. Slechte isolatie kan immers niet alleen veel geld kosten, maar ook nog eens onaangenaam zijn in zowel zomer als winter. Tocht, koude voeten door een koude vloer of ruimtes die moeizaam warm te stoken zijn op koude dagen zijn natuurlijk erg vervelend. Maar een slecht geisoleerde woning warmt ook op die hete zomerdagen veel sneller op, waardoor er dan ook weer meer stroom wordt verbruikt om te koelen.
Wij bekijken in een mum van tijd welke maatregelen we zoal kunnen treffen om je woning beter te isoleren en wat je kunt gaan besparen.

energie besparen
Isolerend glas

Raampartijen zijn een grote veroorzaker van warmteverlies, zelfs wanneer je beschikt over dubbel glas. Tegenwoordig worden nieuwbouwwoningen opgeleverd met HR++ glas, dat nog 2,5 keer beter isoleert dan dubbel glas en zelfs 5 keer beter dan enkel glas. Het mag duidelijk zijn dat het vervangen van uw glas een grote besparing oplevert met een snelle terugverdientijd.

Kozijnen

Naast het glas zelf zorgen ook veel kozijnen voor warmteverlies. Slechte plaatsing, of ouderdom hebben voor een slechte afsluiting gezorgd met tochtkieren en andere warmtelekken tot gevolg. veel kozijnen kunnen we vakkundig renoveren om deze problemen op te lossen, maar door het plaatsen van nieuwe kunsstof kozijnen realiseer je natuurlijk helemaal een uitzonderlijke warmte- en geluidsisolatie.

Vloer- / bodemisolatie

Met vloer- of bodemisolatie heb je binnen 1 dag geen last meer van koude voeten. Van de werkzaamheden merk je eigenlijk niets, want deze worden via de kruipruimte onder de woning uitgevoerd. Bij vloerisolatie wordt er een isolerende laag tegen de onderkant van de vloer gemaakt. Bij bodemisolatie brengen we juist een isolerend materiaal op de bodem van de kruipruimte aan.

Dakisolatie

Wilt u uw zolder bewoonbaar maken? Dan is dakisolatie een prima keuze. Er gaat dan tot wel 25 procent minder warmte verloren via uw dak. Uw zolder wordt niet alleen geïsoleerd, maar ook mooi afgewerkt en dat alles in één dag. Wij bieden dakisolatie in twee typen aan; een harde plaat voor een leefzolder en een zachte plaat voor een opbergzolder. Profiteer nu nog van de lage btw van 6 procent op dakisolatie.

© 2020 Timmerbedrijf Van Ankeren BV.